Kasvuasteseuranta

Kasvuasteseuranta Koetilalla on alkanut. Seuraamme viikoittain kasvukauden aikana kasvien kehittymistä ja sääoloja. Kerromme myös ajankohtaisista torjunta- ja lannoitustarpeista.

Koetilan havaintoja ja toimenpiteitä kasvukaudella

Päivitetty 19.6.2017

19.6.2017

Hauhon korkeudella tautiruiskutukset ovat nyt alkamassa. Öljykasvilohkoilla on edelleen ajankohtaista seurata tuholaistilannetta. Kevätviljoilla monitahoiset ohrat ovat tulossa lippulehdelle. Syysviljoissa ruis heilimöi ja syysvehnät ovat tulossa tähkälle. 

13.6.2017

Sadesumma on vihdoin tämän päivän aikana kivunnut yli viimevuotisen summan, vaikkakin pitkään keskiarvoon on vielä pitkä matka. Kasvustot ovat nauttineet näistä sateista.

Lämpösumma lähenee hiljakseen pitkän aikavälin keskiarvoa.

6.6.2017

Kauan kaivattua vettä on viimein saatu Hauhollekin. Tosin sadesumma on nyt 15,1 mm mikä on noin 30 mm pitkän keskiarvon alapuolella, eli kevyet yösateet ovat edelleenkin toivottuja.

Lämpösumma on 162 astetta mikä sekin on pitkän keskiarvon alapuolella noin 60 astetta.

Kirppojen ja rikkakasvien torjunnat ovat nyt ajankohtaisia.

Ohrakasvustoissa on havaittu verkkolaikkua.

30.5.2017

Lämpösumma on kasvanut 133 asteeseen, mutta vettä ei olla edelleenkään saatu.

Lämmenneet säät ovat tuoneet kirpat esiin, peittaamattomaan kasvustoon on jo ehtinyt tulla vaurioita.

Onneksi vielä oli mahdollista saada peitattua siementä ja toivottavasti jatkossakin kirppoja pysytään torjumaan, ero peittaamattomaan on selkeä.

 

23.5.2017

Kuivuus vaivaa yhä Koetilalla. Sademäärä ei ole 1,3 mm:stä kasvanut. Lämpösumma on nyt 72 astetta ja 19.5. saimme kevään ensimmäisen hellepäivän lämpötilan noustua 25,7 asteeseen.

Syysviljoille on tehty tänä aamuna rikkakasviruiskutukset Hussar Plussalla. Tässä linkki tuotteen tarkempiin tietoihin.

https://www.k-maatalous.fi/tuotteet/kasvinsuojeluaineet/rikkakasvien-torjunta-aineet/hussar-plus-od-1l-rikkakasvien-torjunta-aine/

 

16.5.2017

Kylmä sää jatkuu. Lämpösummaa on kertynyt 15.5. mennessä ainoastaan 22 astetta. Sademäärä on edelleen 1,3 millissä, eli sadetta ei ole saatu. Oheisessa SW Magnifik kuvassa näkyy hyvin kasvuston jurominen verrattuna viime kevääseen. Odottelemme lämmintä keliä ja vesisadetta.

Koeruutujen kylvöt jatkuvat edelleen.

11.5.2017

Toukokuun alku on ollut kylmä ja lumisateinen. Lämpösummaa Koetilalla on kertynyt ainoastaan 16 astetta viimeisen kolmen päivän keskilämpötilan ollessa reilun pari astetta. Sadetta toukokuun aikana on kertynyt ainoastaan 1,3 mm.

Koeruutujen kylvöt ovat kuitenkin hyvin aikataulussa ja kylvöt jatkuvat edelleen.

Voit myös seurata kasvukauden edistymistä myös Facebookissa, Twitterissä (#kasvuaste) ja Instagramissa.